Rhythm Music School is opgericht door Quincy Jacobs, een getalenteerd muzikant met expertise in diverse instrumenten.

Quincy is van jongs af aan bezig geweest met muziek. Zijn vader had vroeger een platenspeler met vinyl platen en een grote hoofdtelefoon waardoor hij al vanaf zijn 4e uren naar muziek luisterde. Vijf jaar later werd hij drummer van de band “The End Time”.

Sindsdien heeft hij samen gespeeld met veel verschillende lokale en internationale muzikanten. Hierdoor is hij bekwaam geworden in verschillende muziekstijlen en heeft hij uiteindelijk zijn eigen muzikale identiteit ontwikkeld.

Quincy heeft het voorrecht gehad jarenlang muziek te studeren met een professor van de The Royal Conservatory of Music. Na de middelbare school heeft hij de opleiding Sound Engineering gevolgd. Deze studie focust op de technische en mechanische aspecten van muziek maken, zoals het opnemen, mixen, optimaliseren en reproduceren van geluid.

Tijdens zijn studie heeft hij zijn eigen muziekstudio geopend: High Sounding Cymbals. Hierbij heeft hij met diverse populaire zangers en muzikanten muziekopnames uitgevoerd die tot op de dag van vandaag grote hits zijn op de radio. Als Sound Engineer heeft Jacobs een goede naam gekregen in het opnemen van jingles voor TV, voor radio en daarnaast ook de mastering van audio voor televisiedocumentaires.

Inmiddels heeft Quincy jarenlang ervaring als muziekinstructeur, muziekdirigent en het coachen van jongerenbands. Hij is twee keer verkozen door de Bonairiaanse overheid om als componist, arrangeur en coach met een jongerenmuziekgroep zijn land te vertegenwoordigen in de World Youth Festival, een internationaal evenement met tienduizenden deelnemers vanuit meer dan 100 landen.

Vanaf 2001 werkt hij als muziekinstructeur naast zijn vele andere muzikale activiteiten

Om het in zijn woorden te zeggen;

Ik heb een van God gegeven talent en iedereen moet hiervan kunnen genieten. Het draait allemaal om het lied (of het muziekstuk) en hoe de muzikant hieraan kan bijdragen.

Musiceren met andere muzikanten is voor mij het toppunt. Wat muzikanten ritmisch, melodisch, en harmonisch samen kunnen teweegbrengen is een bruisende dynamiek die geweldig is om te ervaren en te bewonderen.

drumles